NOVIS AMBASADOR
Nadia Damaso
“To blender, dzięki któremu mogę przygotować każdy przepis. Zawsze powtarzam, że potężny blender, który poradzi sobie również z zamarzniętymi owocami lub orzechami i da nam super gładką oraz kremową konsystencję, jest w kuchni najważniejszym urządzeniem. Novis ProBlender to robi ! Uwielbiam go !!!”
Nadia Damaso jest jedną z najlepszych autorek książek kucharskich oraz blogerek żywieniowych w Szwajcarii. Jej motto "Jedz lepiej, nie mniej" nie tylko opisuje sposób, w jaki gotuje - opisuje także jej styl życia. Chce pokazać, że dzięki zdrowym, pożywnym i świeżym składnikom równie łatwo można przygotować pyszne, kreatywne i różnorodne potrawy. Nie tylko dla dobrego samopoczucia ciała, ale także dla zauważalnie większej energii. Uwielbia tworzyć "eksplozje smaku" ze składnikami inspirowanymi różnymi kolorami, kształtami, przyprawami i smakami z całego świata.
Nadia Damaso wychowała się w szwajcarskich górach. Do 16 roku życia uprawiała narciarstwo biegowe, trenując pięć-sześć razy w tygodniu. Oczywiście odżywiała się zdrowo, by mieć odpowiednią ilość energii. W wieku 16 lat przeniosła się na sześć miesięcy do Kanady, niestety wróciła stamtąd cięższa o...10 kg. Szybko podjęła decyzję o zrzuceniu wagi jednak podjęła dietę bez codziennych wyrzeczeń i ograniczeń. Postanowiła zmienić swe nawyki żywieniowe, a tym samym cały styl życia. Zaczęła więc odkrywać i doceniać zdrowe składniki oraz tworzyć nowe autorskie przepisy kulinarne. To był początek ! 
Nadia wydała niedawno swoją drugą książkę kucharską. Niemniej jednak wciąż znajduje czas, by trochę poćwiczyć. Stało się to częścią jej codziennych nawyków i źródłem niespożytej energii. Uwielbia biegać i znajduje mnóstwo inspiracji oraz pomysłów na przepisy właśnie na świeżym powietrzu. Idealnym partnerem w kuchni dla Nadii stał się Novis ProBlender. Jak mówi "To najlepszy blender, ponieważ mogę go wykorzystać do wdrożenia najbardziej wyrafinowanych przepisów. Niema dla niego żadnych ograniczeń !"

Możesz przetestować przepisy Nadii dzięki jej poradnikowi "Jedz lepiej, nie mniej, dookoła świata". Poniżej znajdziecie Państwo przepis na jedno z ulubionych smoothie Nadii - prosto z Maroko! 

KOKTAJL MIĘTOWO-WANILIOWO-BANANOWY
Składniki:

- 250 g bananów, obranych, pokrojonych na kawałki, zamrożonych
- ½ świeżej mięty
- 200 ml mleka sojowego
- 1 łyżka masła nerkowca
- 2-3 daktyle, bez pestek
- 1/2 łyżeczki pasty z wanilii
- 1 szczypta soli himalajskiej
- 1 garść kostek lodu

Przygotowanie:

Umieść wszystkie składniki w Novis ProBlender i uruchom program "SMOOTHIE".

Ciesz się shake'iem lub dodaj prażone orzechy czy figi, a otrzymasz smaczne smoothie. Możesz oczywiście dodać swoje ulubione dodatki i stworzyć indywidualną wersję przepisu Nadii.