AMBASADOR MARKI NOVIS
NADIA DAMASO

“To blender dzięki, któremu mogę przygotować każdy przepis. Zawsze powtarzam, że potężny blender, który poradzi sobie również z zamarzniętymi owocami lub orzechami i da nam super gładką oraz kremową konsystencję jest w kuchni najważniejszym urządzeniem. Novis ProBlender to robi! Uwielbiam go!”
Nadia Damaso to jedna z najpopularniejszych, szwajcarskich autorek poradników kucharskich oraz blogerka. Jej motto "Jedz lepiej, nie mniej" jest nie tylko wcielane w życie w jej kuchni - Nadia stosuje je również w innych sferach życia. Chce udowodnić, że używając świeżych, zdrowych składników, możesz łatwo uzyskać smaczne posiłki, które sprawią, że będziesz czuł się świetnie i miał mnóstwo energii! Nadia uwielbia tworzyć "bomby smakowe" - jak je nazywa - ze składników o różnych kolorach i kształtach z całego świata.
Nadia Damaso wychowała się w Szwajcarii i była dobrze zapowiadającą się narciarką cross-country trenującą pięć-sześć razy w tygodniu. Odżywiała się racjonalnie i zdrowo, by mieć odpowiednią ilość energii do treningu. W wieku 16 lat przeniosła się na sześć miesięcy do Kanady i wróciła cięższa o...10 kg. Chciała zrzucić zbędne kilogramy bez diet i codziennych wyrzeczeń, więc postanowiła zmienić nie tylko swe nawyki żywieniowe, ale też całe podejście do jedzenia. W taki sposób zaczęła odkrywać i doceniać zdrowe, świeże składniki oraz tworzyć autorskie przepisy, co zaowocowało hasłem: "Jedz lepiej, nie mniej mniej".

Nasza ambasadorka wydała niedawno swą drugą książkę kucharską, ale zawsze znajduje czas, by trochę poćwiczyć. Stało się to częścią jej codziennych nawyków i źródłem niespożytej energii. Uwielbia biegać i znajduje mnóstwo inspiracji oraz pomysłów na przepisy właśnie na świeżym powietrzu. Idealnym partnerem w kuchni dla Nadii stał się Novis ProBlender. Jak mówi "To najbardziej wygodny blender jakiego używałam i nie ma dla niego żadnych ograniczeń.
"To blender dzięki, któremu mogę przygotować każdy przepis. Zawsze powtarzam, że potężny blender, który poradzi sobie również z zamarzniętymi owocami lub orzechami i da nam supe rgładką oraz kremową konsystencję jest w kuchni najważniejszym urządzeniem. Novis ProBlender to robi! Uwielbiam go!".

Możesz przetestować przepisy Nadii dzięki jej poradnikowi "Jedz lepiej nie mniej dookoła świata". Poniżej znajdziecie Państwo przepis na jedno z ulubionych smoothie Nadii - prosto z Maroko!

SHAKE BANANOWO-WANILIOWY

Składniki

- 250 g bananów
- ½ pęczka świeżej mięty
- 200 ml mleka sojowego
- 1 łyżka przetartego nerkowca
- 2-3 Medjool-dates
- 1/2 łyżeczka pasty waniliowej
- 1 szczypta soli himalajskiej
- 1 garść lodu

Sposób przygotowania 

Umieść wszystko w Novis ProBlender i aktywuj program Smoothie.

SHAKE BANANOWO-WANILIOWY

Składniki

- 250 g bananów
- ½ pęczka świeżej mięty
- 200 ml mleka sojowego
- 1 łyżka przetartego nerkowca
- 2-3 Medjool-dates
- 1/2 łyżeczka pasty waniliowej
- 1 szczypta soli himalajskiej
- 1 garść lodu

Sposób przygotowania 

Umieść wszystko w Novis ProBlender i aktywuj program Smoothie.